Glade kunder

Vi lever af vores glade kunder.

Gratis fragt

levering på 1-4 dage.

Returret

14 dages fuld returret.

Sikker e-handel

100% sikker e-handel.

Hurtig fragt: 1-4 dage, gratis

7 ting at gøre i haven i August

7 ting at gøre i haven i August

Så er det tid til endnu en omgang med ting, som du kan lave i haven – og denne gang ser vi nærmere på August måned.

1. Efterså eller anlæg din græsplæne

I August måned er jordtemperaturen det højeste, som vi kommer til at opleve i løbet af hele året (forudsat at den danske sommer ikke tager fusen helt på os). En høj jordtemperatur er ren guf for dit græs, da det giver optimale vækstbetingelser. Du vil derfor opleve at græsset spirer og vokser hurtigere – det er også derfor, at du slår græsplænen oftere i sommermånederne.

Det er derfor nu, at du skal sætte ind, hvis du vil opleve hurtige resultater med din græsplæne. Hvad enten det er at anlægge en helt ny plæne eller blot at rette pletter til, hvor græsset ikke vokser helt optimalt, så er august måned det rigtige tidspunkt, hvis du ønsker hurtige resultater.

Har du et større areal, hvor der skal såes græs? Så kan du med fordel bruge en så-salt-gødningsspreder – så bliver frøene fordelt ligeligt og det går hurtigere.

2. Høst æbler fra æbletræet

Det afhænger selvfølgelig af, hvor langt dine æbler er kommet i modningsprocessen. Tag en vurdering af dine æbler på æbletræet og pluk dine æbler, når de er modne. En god tommelfinger regel er at vride forsigtigt på frugten – hvis den er moden, så løsnes den nemt fra træet.

Fjern samtidigt nedfalden frugt fra jorden – så undgår du nemmere spredningen af larver, som angriber frugttræet.

Dem, som du ikke kan spise her og nu, kan du sagtens opbevare ved at stille dem et fugtigt og køligt sted. På den måde sikrer du friske og hjemmedyrkede æbler, når den søde trang melder sig.

Det er dog vigtigt at huske, at æblerne skal stå i et rum med meget luftcirkulation, således at de ikke rådner.

Har du ikke prøvet at presse frugtjuice / frugtsaft fra din høst, så kan vi anbefale at tage et smut forbi kategorien med frugtmølle kværne og frugtpressere.

3. Plant dine nye jordbærplanter nu

I midten af August (plus/minus afhængigt af vejret) så kan du sagtens plante nye jordbærplanter – husk dog på, at det skal være fra udløbere. På den måde så kan du opnå et langt større udbytte næste år, når du skal høste lækre, velsmagende røde jordbær.

Men hvorfor plante nu for først at høste næste år?

Hvis du planter dem i August, så kan jordbærplanterne hurtigere nå at danne nye rødder som på sigt vil udvikle sig til kraftigere planter med flere blomster og dermed flere jordbær – og dét kan vi godt lide 🙂

4. Høst i dit drivhus

I august er der massere af ting at høste i drivhuset – tomater, agurker, peber, vindruer – ja, næsten kun fantasien sætter grænser (og så selvfølgelig, hvad du har plantet).

Husk at beskære dine planter og være opmærksom på de forskellige slags skimmelsvampe, som kan forekomme. Fjern de plantedele som måske allerede er blevet angrebet og sørg for rigeligt med ventilation. Sygdommene trives bedst i et varmt og fugtigt miljø – så hold vinduer og døre åbne så vidt muligt.

Beskær dine planter, således at der kan komme mest muligt lys ind – det gavner væksten. Knib samtidigt toppen af fx. tomatplanter – så bruger planten ikke energi på at vokse sig større, men på at udvikle flere tomater.

5. Forbered dig på koldere tider

I forlængelse af nr. 4 på listen – så er det også nu, at du stille og roligt kan begynde at tænke fremad og planlægge til vinteren. Er der noget, som du skal fryse ned, koge, tørre? Det er et godt tidspunkt at gå igang nu – det er så ærgerligt at stå til vinter og tænke “Årh, det kunne jeg da egentlig godt have brugt nu”.

6. Klip hækken

Nåede du ikke at få klippet hækken inden den tiltrængte sommerferie? Bare rolig – du er helt sikkert ikke den eneste 🙂

Det er dog alligevel en rigtig god ide at gøre det nu, inden at din hæk begynder at producere nye skud.

Har du brug for en ny hækkeklipper, så kan du tage et smut forbi kategorien med hækkeklippere. 

 

7. Nyd din have

Sæt dig ned i havestolen eller liggestolen, tag et glas rosevin, hjemmebrygget æblejuice eller en kande isvand – og nyd frugten af alt det arbejde, som du har lagt i haven igennem forår og sommer. Din have blomstrer i fuld flor – og det er vigtigt at huske at tage tid til at nyde dette. Haven er et fristed, hvor du kan slappe af og nyder at komme – og så skal der også være tid til at nyde den 🙂

Mange tak fordi at du læste med – vi håber, at du kunne bruge vores 7 ting at gøre i haven i August til inspiration til din egen have.

Vi læses ved næste måned, hvor der naturligvis kommet et nyt blogindlæg med ting at gøre i haven i September.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *