NULL bool(true) Behandling af havemøbler - sådan behandler du dine havemøbler - TOTALimport.dk
Glade kunder

Vi lever af vores glade kunder.

Gratis fragt

levering på 1-4 dage.

Returret

14 dages fuld returret.

Sikker e-handel

100% sikker e-handel.

Hurtig fragt: 1-4 dage, gratis

Behandling af havemøbler – sådan behandler du dine havemøbler

Behandling af havemøbler – sådan behandler du dine havemøbler

Når sommeren melder sin ankomst og solen stråler over os, så er det fantastisk at sidde og nyde vejret ude i havemøblerne. Havemøbler kan dog være forholdsvist dyre, og der er ingen grund til at købe nye til hver sæson, når du kan sørge for, at de holder så lang tid som muligt. De fleste havemøbler har en lang levetid, hvis du bare sørger for at behandle dem ordentligt.

Dine havemøbler er udsat for en del slid i form af vind og vejr, og jo mere slid, jo mere beskyttelse er der brug for.

Her nedenunder gennemgår vi de mest gængse typer af havemøbler, og hvordan du kan passe på dem.

 

Teaktræ

Mange havemøbler er lavet af teaktræ, da det er et hårdttræ og derfor stærkt og velegnet til havemøbler. Teaktræ indeholder naturlig olie, hvilket gør, at det ikke behøver yderligere behandling for at kunne modstå det danske klimas prøvelser.

Gennem årerne forsvinder den naturlige olie dog fra træet, hvilket fører til et farveskift i træet. Du vil derfor opleve, at den gyldne teakfarve svinder og bliver erstattet af en sølvgrå farve – om du foretrækker den ene eller det andet er en smagssag.

Når du køber havemøbler i teaktræ, så er de ubehandlede, hvilket er grunden til, at farven svinder. Ønsker du at beholde den gyldne farve, så skal du mindst to gange om året behandle træet med en særlige teakolie.

*Tip* – Der findes mange forskellige slags velegnede teakolier på markedet – du skal være opmærksom på, at de ikke indeholder lak, da olie med lak lukker overfladen i træet.

Giv den første behandling når du har samlet havemøblerne og børstet eventuel støv, papstykker fra kassen og andet af.

Du vil opleve efter nogle måneder, at dine teak havemøbler får små ridser i overfladen. Det er helt naturligt, og det forringer ikke havemøblernes haveholdbarhed. De små ridser skyldes forskellen i temperatur og luftfugtighed i Danmark og Østen, hvor teaktræet oprindeligt kommer fra.

 

Nyatoh

Nyatoh er ligesom Teak et hårdtræ, men indeholder dog ikke naturlige mineraler og olier. Dette betyder samtidigt, at Nyatoh-havemøbler kræver mere behandling og vedligholdelse, hvis det skal holde i mange år i det danske klima. Husk derfor at give det olie mindst 2 gange om året for at sikre holdbarheden.
De fleste havemøbler udført i Nyatoh er oliebehandlet allerede, når du køber dem – men det er vigtigt at huske, at olien trænger forskelligt ind i træet. Derfor kan overfladen virke ens, men kan heldigvis nemt udjævnes vha. ståluld og en tørklud.

Plastic

Når det kommer til vedligeholdelse af havemøbler, så er plastic uden tvivl det nemmeste materiale at vedligeholde. Plastic tåler alt slags vejr (stor fordel i Danmark) og har en lang levetid. Ved start af havesæsonen og havemøblerne skal sættes frem, så vaskes de blot over med vand eller havemøbelrens, og så er de klar til sommer og sol. Grundet den høje holdbarhed, så behøver du ikke engang at sætte dem ind i skuret, når vinteren sætter ind.

Lyse fyrretræsmøbler

Har du havemøbler i fyrretræ, så bør du behandle dem med klar træolie – dermed undgår du, at træet sprækker i løbet af årerne. Oplever du at dine fyrretræs havemøbler har fået en grøn belægning, så kan de rensens med en højtryksrenser, efterslbies med sandpapir, behandles med olie – og bum, så har du havemøbler, som fremstår som nye.

*Tip* – Fyrretræs havemøbler er samlet med motrikker, som giver sig efter noget tid. Det er derfor en god ide at efterspænde dem, så gæsterne ikke falder igennem på en ellers så hyggelig sommerdag 🙂

 

 

En tanke om “Behandling af havemøbler – sådan behandler du dine havemøbler

  1. Pingback: Haven i April - TOTALimport.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *